Пам'ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену

Опубліковано:  01 лютого 2022
Хлібобулочні вироби з борошна, яке може містити глютен.

Непереносимість глютену, тобто білка злакових культур, дійсно є проблемою тільки тоді, коли вона підтверджена медичним висновком. Вона створює певні обмеження в харчуванні хворого. Єдиним ефективним способом лікування целіакії є пожиттєва безглютенова дієта, яка вимагає спеціальних продуктів та дотримання технологій приготування блюд із безглютенових інгредієнтів.

Якщо ця проблема є для вас актуальною, варто з дитинства привчатися до того, що будь які незнайомі продукти і страви, навіть овочеві, краще ставити у ряд сумнівних, ніж експериментувати з їх споживанням. Розібратися із сумнівними продуктами та стравами та краще зрозуміти, на які продукти необхідно звернути особливу увагу при виборі безглютенових інгредієнтів, допоможе загальна пам’ятка, яку ми рекомендуємо не тільки прочитати, а і мати завжди під рукою.

Пам’ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену


Пам’ятка для перевірки харчових продуктів на вміст глютену

*У разі використання для недомашнього харчування таких харчових продуктів варто переконатися, що там же не виробляються будь-які інші харчові продукти, у складі яких є інгредієнти, що природньо містять глютен. Тому у документах на їх закупівлю доцільно запросити лист-підтвердження виробника, що харчові продукти виготовляються на окремих лініях виробництва, або лист підтвердження про відсутність у таких харчових продуктах глютену.