Зберігання продуктів. Температурний режим
Опубліковано:
21 серпня 2023
Продукти можна зберігати різними способами: у кімнаті, холодильному або морозильному обладнанні. Для кожного з них існують окремі правила, дотримання яких убезпечить продукти від псування, а дітей — від вживання небезпечних продуктів і страв.
Важливо, що харчові продукти повинні зберігатися з дотриманням умов зберігання та мінімальних термінів придатності харчових продуктів, згідно з рекомендаціями виробника, зазначеними на маркуванні.
УМОВИ: 10—21 ºС
Фрукти та овочі, а також соління — окремо від готових до вжитку продуктів. Коренеплоди — в окремому місці.
В окремому місці — некондиційні продукти (в’ялі, несвіжі, з пошкодженнями).
Заборонено зберігати продукти на підлозі, для цього треба забезпечити складські приміщення стелажами чи піддонами.
Продукти без оригінального паковання мають зберігатися в закритих ємностях з маркуванням (назва, термін придатності, постачальник).
УМОВИ: 4 ºС у холодильнику та 5 ºС або нижче — у товщі продукту:
Після чотирьох годин зберігання за кімнатної температури такі продукти стають непридатними до вжитку.
Нагадаємо, що холодильники не повинні бути переповнені, у них має забезпечуватися циркуляція холодного повітря, а їх температурний режим — постійно контролюватися.
УМОВИ: -18 ºС і нижче
Усі продукти мають бути маркованими.
У випадку несправності морозильної камери:
Окрім контролю температурного режиму зберігання продуктів, слід також контролювати температуру готових страв відповідно до технологічної документації.
Детальніше про зберігання продуктів дізнайтеся тут.