Молоко на кожний день

Опубліковано:  21 жовтня 2024

🥛🥛🥛 Молоко корисне для людей усіх вікових груп. Діти, підлітки і дорослі люди, які щодня споживають молоко, молочні та кисломолочні продукти, мають міцні кістки, кращий імунітет та здоровіше серце протягом усього життя. Продукти молочної групи містять важливі поживні речовини, включаючи кальцій, калій, вітамін D і білки.

  • ЗМІЦНЮЄ КІСТКИ

Харчування, багате молоком і молочними продуктами, допомагає будувати та підтримувати кісткову масу. Кальцій є ключовим мінералом, який робить кістки пружними і міцними.

Три порції молока на день або еквівалентна кількість інших молочних продуктів забезпечують належне надходження кальцію і сприяють поліпшенню структури кісток.

Молочні продукти особливо важливі у дитинстві та підлітковому віці, коли кісткова маса будується і відбувається стрімке зростання скелета.

Люди, які регулярно споживають молочні продукти, як правило мають здоровіший вибір у харчуванні. Вони свідомо обирають збалансований набір корисних харчових продуктів рослинного та тваринного походження.

  • ДЖЕРЕЛО ВІТАМІНІВ ТА МІНЕРАЛІВ

Окрім кальцію молоко містить низку інших важливих мінералів і вітамінів. Молочні продукти, особливо йогурт і молоко, забезпечують організм калієм. Цей мінерал впливає на численні функції в організму людини, включаючи контроль тиску крові та ритму скорочення серця.

Вітамін D потрібен організму для засвоєння та підтримки належного рівня кальцію та фосфору, тим самим допомагаючи будувати та зберігати міцність кісток та зубів. Молоко чи йогурт, збагачені вітаміном D, є хорошим джерелом цієї поживної речовини.

  • ПОМІРНА ЖИРНІСТЬ І ВІДСУТНІСТЬ ЦУКРУ

Регулярне споживання молочних продуктів з високою жирністю може нести небезпеку підвищення рівня «поганого» холестерину крові. Останній призводить до порушення току крові та збільшення ризику серцевих захворювань.

З огляду на це, варто обирати молочні продукти помірної жирності, наприклад, молоко 2,6% жирності, кефір 2,5%, домашній сир 5% жирності.

Солодкі молочні та кисломолочні продукти радше можна вважати десертом, тому їх не варто споживати щодня. Надмірне споживання цукру зумовлює негативні наслідки у вигляді набору зайвої ваги та карієсу зубів.

  • ОБИРАЙТЕ РІЗНОМАЇТТЯ

Пропозиція молочних продуктів сьогодні може задовольнити наші смакові уподобання та потребу у цій надзвичайно корисній харчовій групі. Молоко, кефір, йогурт, ряжанка, домашній і твердий сир – очолюють рейтинги популярності.

Їхня користь для здоров’я підтверджується численними науковими дослідженнями. Тож, не забувайте про правило: вживати три порції молока та молочних продуктів щодня.