Солодкий перець
Цей овоч дістався Європи разом із Христофором Колумбом. «Болгарським» перець став завдяки селекціонерам з Болгарії, які вивели солодкі великі його сорти.
Перець містить дуже багато вітамінів і мікроелементів та є надзвичайно важливим продуктом у раціоні. В перці є вітаміни С, В1, В2, В9, Р, РР і каротин, тому його потрібно обов’язково включати в меню тим, хто страждає на депресію, цукровий діабет, скаржиться на погіршення пам'яті, безсоння, втрату сил. До речі, за кількістю вітаміну С перець перевершує лимони й чорну смородину. А поєднання аскорбінової кислоти та вітаміну Р сприяє зміцненню кровоносних судин та зниженню проникності їхніх стінок. Також овоч багатий на калій, кальцій, магній, натрій, фосфор, фтор, залізо, хлор, цинк, марганець, мідь, йод, хром, сірку, кобальт.