Хурма
В Китаї, на батьківщині цього яскравого фрукта, росте понад 100 його різновидів. У Східній Європі найбільше прижилися шарон, корольок та шоколадна хурма. Хоча ми звикли їсти хурму свіжою, це досить універсальний продукт: її можна сушити, використовувати у приготуванні м’ясних і овочевих страв, напоїв, желе, пудингів.
Одна середня хурма важить близько 170 грамів і містить половину денної норми вітаміну А, значну кількість марганцю, а також вітаміни С, Е, К, В6, В1, В2, калій, мідь, магній, фосфор та фолієву кислоту.
Груша
Соковита груша — один із найдавніших фруктів, відомих людству. Сьогодні у світі культивується близько 100 її видів.
Груші — чудове джерело калію й міді. Остання важлива для нашого імунітету, метаболізму холестерину й нервової функції, а калій сприяє скороченню м’язів і роботі серця. Також соковиті плоди містять фолієву кислоту та ніацин. Вони важливі для клітинної функції та вироблення енергії, а провітамін А, який теж є у грушах, підтримує здоров'я шкіри і сприяє загоєнню ран.