НАСІННЯ ЛЬОНУ
Є два типи льону: коричневий і золотий. Вони — однаково поживні. Ба більше: все частіше насіння льону відносять до «суперфудів», і все більше наукових досліджень вказують на користь продукту для здоров'я. Насіння льону — універсальний продукт. Додати його до раціону легко: можна покласти в йогурт, вівсянку чи інші каші. Додати до овочевих, листових, фруктових салатів, кисломолочного сиру чи у випічку та смузі.
Льон містить жирні олії та кислоти, зокрема дуже корисні Омега-3. Також у насінні є вітамін А та ферменти. Такий комплекс є прекрасним протизапальним засобом. А слиз, що виділяється, якщо насіння льону замочити, сприяє нормалізації роботи травного тракту, виведенню шлаків і зниженню рівня цукру в крові.
Цей суперфуд може похвалитися вмістом відразу двох типів харчових волокон: 20–40% розчинних та 60–80% нерозчинних. Такий дует призводить до більш регулярного випорожнення. Крім того, льон є хорошим джерелом рослинного білка. Додавайте його до своїх страв — і відчуття ситості буде з вами тривалий час.