Кабачок
Головний компонент овочевої «ікри» — смачної української страви. Квіти кабачка, як і квіти гарбуза та цукіні, їстівні. Якщо ви прагнете кулінарних експериментів, саме час звернути на них увагу.
Кабачки цінують не тільки за їх смак, але й за вміст вітамінів - A, C, вітамінів групи B, мінералів - кальцій, залізо, магній, фосфор, калій, натрій, цинк і антиоксидантів - лютеїн, каротин і зеаксантин, а в 100 г сирих кабачків міститься лише 20 ккал.
З ботанічної точки зору кабачок — це фрукт. Його плоди містять насіння та розвиваються з квітів, а овочі — це коріння, стебла чи листя рослин. Кабачок — не єдина рослина, яку ми помилково називаємо овочем. Помідори, баклажани, авокадо та огірки — з цієї ж компанії.