1-ий етап комплексної реконструкції їдальні: проєкт модернізації
Опубліковано:
21 серпня 2023
Аудит допоможе проаналізувати конкретні потреби та стан вже наявних потужностей, що надалі дозволить розробити максимально індивідуалізований технологічний проєкт переоснащення харчоблоку та певною мірою зекономить фінансові та енергоресурси закладу. Аудит може провести група спеціалістів, куди входять технолог з харчування та проєктант.
Результатом аудиту має бути технологічний проєкт, що, умовно кажучи, передбачає рух продуктів і людей на харчоблоці, допомагає провести розміщення технологічного обладнання на наявних площах так, аби максимально оптимізувати простір кухні.
Технологічна специфікація — це перелік необхідного технологічного обладнання та його характеристики. Основним орієнтиром у підборі технологічного обладнання, окрім його технічних характеристик, є:
Адже від цього залежить чи впорається обрана вами техніка з приготуванням страв у тих об’ємах, які потрібні конкретному закладу.
Технологічний проєкт ляже в основу технічного завдання на проєктування на етапі підготовки проєктно-кошторисної документації (ПКД).