3-ій етап комплексної реконструкції їдальні: встановлення обладнання

Опубліковано:  21 серпня 2023
Обладнання

Етап 3. Встановлення обладнання

Обов’язковою умовою для встановлення сучасного обладнання є можливість його правильного технічно підключення.

Звісно, кожен господарник хоче, аби його заклад був переобладнаний комплексно — заміна всіх типів технологічного обладнання відбулася одночасно, однак фінансові можливості не завжди дозволяють реалізувати це на практиці.

У світовому досвіді існує шкала пріоритетності

Перші 2 позиції у почерговості встановлення чи заміни займають посудомийне та теплове обладнання. Ви здивувалися? Насправді якісне сучасне посудомийне і теплове обладнання дозволяє зекономити до 53% води, до 48% електроенергії та 40% засобів прибирання. Адже сучасні посудомийні машини дозволяють набирати воду один раз, а інтелектуальні системи керують хімією та фільтрацією так, щоб однією водою ми могли мити посуд цілий день.

Без посудомийного обладнання робота будь-якого закладу громадського харчування є категорично неможливою, адже ручна мийка не може забезпечити якісної дезінфекції посуду, особливо в умовах пандемії!

Сучасне теплове обладнання забезпечує максимально швидке приготування їжі у великих об’ємах та автоматично контролює її безпечність, підкріплюючи це автоматичними протоколами НАССР, які можна передавати через USB портал, на будь-який телефон чи ноутбук, кухареві чи відповідальній особі, забезпечуючи таким чином вашу впевненість в якості та безпечності приготування їжі, навіть коли ви перебуваєте поза межами закладу. Докладніше – тут

Третю сходинку пріоритетності займає електромеханічне обладнання  — м’ясорубки, овочерізки, тістоміси, міксери тощо. Таке обладнання звільняє кухаря від монотонної механічної праці (чистка, нарізка, натирання овочів тощо), забезпечує стабільність якості та естетичну привабливість готових страв. Приємно, що широкий спектр як електромеханічного, так і іншого обладнання пропонують вітчизняні виробники.

І звісно, як же без холодильного обладнання! Хоч зберігання продуктів у безпечному середовищі є чи не найважливішою складовою безпекових протоколів НАССР, така позиція пояснюється наявністю в більшості освітніх закладів цілком придатних для використання холодильних камер, заміна яких необхідна у перспективі, але не нагальна.