1-ий етап комплексної реконструкції їдальні: проєкт модернізації

Опубліковано:  21 серпня 2023
Кухня

Етап 1. Проєкт модернізації

План переоснащення закладу варто робити виключно на основі технологічного аудиту

Аудит допоможе проаналізувати конкретні потреби та стан вже наявних потужностей, що надалі дозволить розробити максимально індивідуалізований технологічний проєкт переоснащення харчоблоку та певною мірою зекономить фінансові та енергоресурси закладу. Аудит може провести група спеціалістів, куди входять технолог з харчування та проєктант.
Результатом аудиту має бути технологічний проєкт, що, умовно кажучи, передбачає рух продуктів і людей на харчоблоці, допомагає провести розміщення технологічного обладнання на наявних площах так, аби максимально оптимізувати простір кухні.

Під час підготовки проєкту варто звернути особливу увагу і на технологічну специфікацію необхідного обладанння

Технологічна специфікація — це перелік необхідного технологічного обладнання та його характеристики. Основним орієнтиром у підборі технологічного обладнання, окрім його технічних характеристик, є:

  • кількість дітей, що харчуються,
  • об’єми виходу готових страв,
  • разовість харчування,
  • фінансовий ресурс, на який ви розраховуєте.

Адже від цього залежить чи впорається обрана вами техніка з приготуванням страв у тих об’ємах, які потрібні конкретному закладу.

Технологічний проєкт ляже в основу технічного завдання на проєктування на етапі підготовки проєктно-кошторисної документації (ПКД).