Що краще з'їсти на сніданок

Сніданок може бути будь-яким, головне — щоб він насичував надовго, щонайменше на дві-три години. Нижче наведені кілька варіантів корисних сніданків. Обирай за власним смаком!

КАШІ

Якщо ти любиш різні каші, обирай на сніданок цільнозернові: вівсяну, гречану, пшоняну, ячну тощо. Їх можна зробити більш пікантними, додавши білковий продукт (яйця, сир, м’ясо, рибу), овочі та зелень. Або вони можуть бути більше схожими на десерт, якщо додати ягоди, фрукти, сухофрукти та горіхи. Корисно додавати до каш (а також і до інших страв) насіння: соняшникове, гарбузове, лляне, кунжутне.

Зверни увагу! Не варто снідати кашами швидкого приготування та солодкими пластівцями. Вони містять у своєму складі досить багато солі, цукру, консервантів і ароматизаторів, тому назвати їх корисними важко.

ЯЙЦЯ

Варені, смажені, омлет, скрембл, яйця пашот — варіантів приготування яєць дуже багато. Деякі з них настільки прості, що їх легко засвоїть і дитина. Яйця є одним із найкращих продуктів для сніданку, оскільки вони містять повноцінний білок, який легко засвоюється та дає відчуття ситості надовго. До страв із яєць додавай овочі, зелень та цільнозерновий хліб — так ти отримаєш усі необхідні речовини для чудового початку дня. Яйця є зразком білкової їжі, що робить твої м’язи міцнішими.

СИР КИСЛОМОЛОЧНИЙ

Сирники, сирні запіканки або просто сир зі сметаною — гарні й поживні варіанти сніданку. Додавай до них фрукти, сухофрукти, ягоди, горіхи та насіння, щоб отримати якомога більше корисних речовин. Не зловживай цукром, джемом і медом — помірність у споживанні солодкого важлива для здоров’я зубів і збереження нормальної ваги.

МЛИНЦІ

Багато хто любить їсти зранку млинці. Такий сніданок також може бути корисним, якщо приготувати млинці із цільнозернового борошна та з’їсти їх із фруктами чи ягодами, додавши сметану чи несолодкий йогурт. А ще до тіста для млинців можна додавати зелень або овочеві пюре, наприклад, подрібнений шпинат, пюре із буряка чи гарбуза — так звичайні млинці перетворяться на дуже корисну та яскраву страву.