Завдяки програмі органічного шкільного харчування в ЄС школярі мають можливість смакувати органічними фруктами, овочами, молоком і молочними продуктами і водночас вивчати, що таке органічне сільське господарство, які його відмінності та переваги. Поєднання органічного харчування та освітнього процесу – це ефективний спосіб привити дітям звичку здорового харчування та вагомий внесок у становлення свідомого споживача. Програма органічного шкільного харчування ЄС передбачає, що кожна країна надаватиме пріоритет постачанню органічних продуктів харчування шляхом встановлення критеріїв щодо органічної продукції у процедурі закупівель.
Тримаючи євроінтеграційний курс, Україні варто зважати на досвід ЄС та на його основі створювати і впроваджувати власні заходи щодо популяризації споживання органічної продукції. На цьому шляху важливим кроком стане введення органічних продуктів у шкільне та дошкільне харчування, що в свою чергу забезпечить доступ до якісної, сертифікованої органічної продукції для більшої кількості дітей України та покращить харчові звички їхніх родин.
План дій ЄС з розвитку органічного виробництва (переклад укр. мовою): https://organicinfo.ua/wp-content/uploads/2021/05/Organic-action-plan-UA.pdf
Критерії ЄС щодо зелених публічних закупівель харчових продуктів, послуг кейтерингу і торгових автоматів: Робочий документ персоналу Європейської Комісії та Остаточний технічний звіт 2019 (витяг, переклад укр. мовою): https://organicinfo.ua/wp-content/uploads/2021/10/EU-GPP-criteria_Extract_UA.pdf