Оновлення законодавства

У 2020 році залучені до Реформи шкільного харчування міністерства освіти і науки, охорони здоров'я та економіки розпочали комплексну роботу над оновленням законодавства, оскільки вирішення багатьох виявлених проблем, у першу чергу, потребувало перегляду та запровадження нових норм і правил організації харчування в закладах освіти.


Вивести харчування в закладах освіти на світові норми і стандарти, забезпечити його якість мають оновлені :

  1. Норми та порядок організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку
  2. Санітарний регламент для закладів загальної середньої освіти
  3. Гігієнічні вимоги до виробництва та обігу харчових продуктів на потужностях, розташованих у закладах загальної середньої освіти
  4. Методичні настанови щодо розроблення, запровадження та використання постійно діючих процедур, які базуються на принципах системи аналізу небезпечних факторів та контролю у критичних точках в закладах освіти
  5. Методичні рекомендацій щодо методології особливостей здійснення закупівель у сфері організації харчування в закладах освіти
  6. Рекомендовані меню для використання в закладах дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, а також дитячих закладах сфери соціального захисту. Робота над розробкою нових типами меню продовжується.

Пропонуємо детальніше ознайомитись з роз'ясненнями оновленого законодавства, підготовлені для фахівців і управлінців.