Яким нормативним актом встановлено перелік продуктів заборонених для реалізації у шкільних буфетах?

Яким нормативним актом встановлено перелік продуктів заборонених для реалізації у шкільних буфетах?

Продукти. Меню. Страви. Напої

Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти наведено у додатку 10 Санітарного регламенту для закладів загальної середньої освіти», який затверджений наказом Міністерства охорони здоров’я України від 25.09.2020 №2205. До переліку таких продуктів входять: 

  1. Кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту; 
  2. Вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати; 
  3. М'ясні продукти промислового та кулінарного виробництва; 
  4. Рибні продукти промислового та кулінарного виробництва; 
  5. Продукти (в т. ч. снеки) із вмістом натрію понад 0,12 г або еквівалентної кількості солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту (крім продуктів (в т. ч. снеків) які містять цукри, що містяться природно (вміст таких цукрів не обмежується) і не містять доданих цукрів та/або підсолоджувачів) та/або синтетичних барвників та ароматизаторів (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку та аромату, консервантів; 
  6. Продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів); 
  7. Непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока; 
  8. Непастеризовані соки, соки до яких додано цукри і підсолоджувачі; 
  9. Рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукрів та підсолоджувачів; 
  10.  Газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої; 
  11.  Кава та кавові напої; 
  12.  Гриби; 
  13.  Продукція домашнього виробництва.