Як правильно організувати процеси, якщо працівники харчоблоку вимушені воду з артезіанської свердловини вручну доставляти до місць обігу харчових продуктів, а відпрацьовану воду вручну зливати у відстійник?

Як правильно організувати процеси, якщо працівники харчоблоку вимушені воду з артезіанської свердловини вручну доставляти до місць обігу харчових продуктів, а відпрацьовану воду вручну зливати у відстійник?

НАССР

Якщо відсутня централізована подача води та каналізаційна система, то потрібно правильно організувати водопостачання і водовідведення у закладі. 

Радимо обов'язково подбати про забезпечення наявності окремого, достатнього за обсягами посуду, резервуарів для обігу водопостачання та водовідведення, виготовлених з матеріалів, що дозволені до контактування з харчовими продуктами.

Не рекомендується тримати воду у ємностях за кімнатної температури більше, ніж протягом одного робочого дня.

Посуд має щільно закриватись кришками. Також необхідно забезпечити більш щільний графік контролю якості води порівняно з графіками контролю централізованих систем водопостачання та водовідведення.