Що можна порадити, якщо немає фінансової можливості забезпечити працівників харчоблоку трьома комплектами санітарного одягу?
НАССР
Кухар та кухонний працівник мають щоразу змінювати санітарний одяг відповідно до того, з якими продуктами працюють – сирими, напівфабрикатами чи готовими. Відповідно до такої вимоги у дошкільних закладах рекомендується мати не менше 3-х комплектів санітарного одягу на одного працівника.
Якщо такої можливості немає, то рекомендується розглянути питання про заміну лише окремих елементів одягу (наприклад, фартух, халат) при зміні продуктів.
Під вимогами щодо наявності не менше трьох комплектів одягу мається на увазі, що 1й - на працівникові, 2-й переться, а 3-й зберігається на випадок неочікуваного забруднення.