Яким чином проводити закупівлю продуктів харчування у разі, якщо частина фінансування здійснюється з загального фонду бюджету, а частина зі спеціального фонду?

Яким чином проводити закупівлю продуктів харчування у разі, якщо частина фінансування здійснюється з загального фонду бюджету, а частина зі спеціального фонду?

Фінансово-господарські питання

Виходячи з пункту 22 частини першої статті 1 Закону України "Про публічні закупівлі" (далі - Закон) предмет закупівлі (товари, роботи чи послуги) визначається замовником у порядку, встановленому Міністерством економіки, із застосуванням Єдиного закупівельного словника. 

Порядок визначення предмета закупівлі затверджений наказом Мінекономіки від 15.04.2020 № 708 (далі – Порядок). 

Таким чином, предмет закупівлі товарів, робіт або послуг у Законі визначається замовником для здійснення закупівель, керуючись вартісними межами, встановленими у статті 2 Закону, незалежно від джерела фінансування такої закупівлі, оскільки Закон не містить розмежування вартісних показників залежно від походження коштів. 

 Інформація щодо порядку визначення предмета закупівлі міститься в листі Мінекономіки від 07.02.2017 № 3302-06/3816-06.