Хто і як здійснює облік виконання норм харчування?
Згідно з Порядком організації харчування у закладах освіти та дитячих закладах оздоровлення та відпочинку, затвердженим постановою Кабінету Міністрів України від 24.03.2021 № 305, визначено принципи планування та механізм організації харчування здобувачів освіти/дітей у закладах освіти. Відповідальність за планування та організацію харчування в закладах освіти та закладах оздоровлення та відпочинку, матеріально-технічне забезпечення їдальні (харчоблоку), буфету, безпечність та якість сировини, харчових продуктів та готових страв, дотримання вимог санітарного законодавства та законодавства з питань безпечності та якості харчових продуктів, виконання норм харчування, відповідність меню та асортименту буфету несе засновник (засновники), керівник відповідного закладу, а також постачальник (постачальники) харчових продуктів та/або послуг з харчування. Заплановані закупівлі харчових продуктів та/або послуг з харчування повинні на 100 відсотків покривати вимоги норм харчування. Для контролю за дотриманням норм харчування медичний працівник закладу веде журнал обліку виконання норм харчування, який заповнюється щоденно на підставі меню-розкладу. Аналіз виконання норм харчування здійснюється один раз на чотири тижні. Керівника відповідного закладу щомісячно сповіщають про результати проведеного аналізу.