ВТІЛЕННЯ ЗМІН

  • З 2020 року у кожній області діють регіональні плани щодо створення належних умов для безпечного харчування в закладах загальної середньої освіти. У них визначено локальні дії органів місцевої влади, яких потребує ситуація в регіоні, серед яких навчання працівників, долучених до організації харчування, оновленні обладнання харчоблоків, виконання вимог законодавства, таких як паспортизація харчоблоків або їх реєстрації тощо.
  • Реформа шкільного харчування отримала фінансову підтримку з державного та місцевого бюджетів у 2020 році. У результаті 1809 шкіл, у яких навчається понад мільйон учнів, отримали нове обладнання для харчоблоків. Цільові кошти – 400 мільйонів гривень – були уперше виділені з державного бюджету на модернізацію шкільних харчоблоків. Але ще майже 100 мільйонів гривень до цих коштів додали місцеві бюджети на умовах співфінансування.
  • Впроваджено систематичне навчання та методичну підтримку представників органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування з питань організації харчування
  • У 2020/2021 навчальному році здійснюється підготовка близько 50 тисяч здобувачів освіти за професією «Кухар» у 511 закладах професійної (професійно-технічної) освіти
  • У 2020 році створено 6 та дооснащено 2 навчально-практичні центри сучасної професійної (професійно-технічної) освіти за професією «Кухар»
  • З 01 січня 2020 року по 30 вересня 2020 року впроваджено систему НАССР у 3714 закладах освіти, з них у дошкільних закладах освіти – 1685 та у закладах загальної середньої освіти – 2029. Територіальними органами Держпродспоживслужби проведено 467 державних аудитів у закладах освіти за впровадженням системи НАССР та надано консультації для понад 17 тисяч закладів освіти.
  • З питань дотримання гігієнічних вимог до харчових продуктів Держпродспоживслужбою було здійснено перевірку понад 3 тисяч закладів освіти, у такої ж кількості закладів освіти відбулись і відповідні навчання