«Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів»

«Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів»

Опубліковано:  08 червня 2023

З нагоди Міжнародного дня захисту дітей та Всесвітнього дня молока, що відзначаються 1 червня, відбувся круглий стіл «Молоко та молочні продукти в моделі здорового харчування школярів».


Це вже другий круглий стіл, що об’єднує державний та приватний сектор, з залученням міжнародних та українських експертів задля актуалізації проблеми здорового харчування з фокусом на молоко та молочні продукти через висвітлення питань поживної цінності, важливості регулярного споживання молочної продукції для збереження здоров’я дітей різних вікових груп та питання доступності як харчових продуктів для щоденного споживання.


В роботі круглого столу взяли участь представники Міністерства охорони здоров'я, Міністерства аграрної політики та продовольства, Міністерства освіти і науки, Держпродспоживслужби, посольства Швейцарії в Україні, а також Асоціації дієтологів України та бізнес-об'єднань виробників і переробників молока. 


Попри війну Уряд України продовжує роботу над Стратегією реформування системи шкільного харчування на період до 2027 року. Мета Стратегії - забезпечення різноманітного, збалансованого і якісного харчування в закладах освіти, що зокрема сприяє соціальному захисту вразливих груп населення, формування у громадян навичок, що сприятимуть усвідомленому вибору здорового харчування, зокрема як прояву піклування про власне здоров’я та психологічний стан у критичних умовах. 

Джерело: Знаїмо