Цей день засновано ООН у 2018 році, щоб об’єднати країни, організації та спільноти навколо важливої мети — зробити їжу безпечною для кожного. Особливо, коли йдеться про харчування дітей у школах. Для нас це принцип, який ми щодня реалізуємо в межах реформи.
У шкільній системі харчування безпека продуктів — це не додаткова опція, а базовий стандарт. Ми впроваджуємо систему HACCP, це як GPS, але для кухні. В її основі — оцінювання ризиків на виробництві.
Система HACCP також дозволяє:
🔹 виявити критичні точки на кожному етапі виробництва
🔹 допомагати уникнути помилок у зберіганні, гігієні та приготуванні
🔹 виявляти проблеми в постачанні чи обробці продуктів
📌 За дотриманням стандартів стежить Держпродспоживслужба. Вона контролює процес і допомагає школам впроваджувати правильні та безпечні підходи до харчування.
🥦 Здорова та безпечна їжа в школі — це запорука активного навчання, хорошого самопочуття і здорового розвитку дітей.