Всесвітній день харчової безпеки

Всесвітній день харчової безпеки

Опубліковано:  09 червня 2025

Цей день засновано ООН у 2018 році, щоб об’єднати країни, організації та спільноти навколо важливої мети — зробити їжу безпечною для кожного. Особливо, коли йдеться про харчування дітей у школах. Для нас це принцип, який ми щодня реалізуємо в межах реформи.

У шкільній системі харчування безпека продуктів — це не додаткова опція, а базовий стандарт. Ми впроваджуємо систему HACCP, це як GPS, але для кухні. В її основі — оцінювання ризиків на виробництві.

Система HACCP також дозволяє:

🔹 виявити критичні точки на кожному етапі виробництва

🔹 допомагати уникнути помилок у зберіганні, гігієні та приготуванні

🔹 виявляти проблеми в постачанні чи обробці продуктів

📌 За дотриманням стандартів стежить Держпродспоживслужба. Вона контролює процес і допомагає школам впроваджувати правильні та безпечні підходи до харчування.

🥦 Здорова та безпечна їжа в школі — це запорука активного навчання, хорошого самопочуття і здорового розвитку дітей.