У Києві пройшов саміт з продовольчої безпеки «Food from Ukraine»
«Наше завдання — забезпечити всіх дітей у школах гарячою і здоровою їжею. Зараз це 1,85 мільйона, і в планах збільшити цю кількість до 3 мільйонів учнів. Об'єктивно, без модернізації інфраструктури та навчання кухарів це неможливо. Тому ми продовжуємо вкладати в нових спеціалістів, підвищувати кваліфікацію кухарів, оновлюємо харчоблоки та розширюємо мережу Фабрик-кухонь».
«У школі формуються харчові звички, від яких залежить здоров’я людини на все життя. Торік в Україні вперше було проведено дослідження щодо дитячого ожиріння у межах Європейської ініціативи ВООЗ — COSI. Надлишкову масу тіла мають 22,96% дітей 6-8 років, із них 9,13% мають ожиріння. Серед причин – малорухливий спосіб життя, брак овочів і фруктів у раціоні та надмірне споживання солі й цукру. Це прямий шлях до серцево-судинних і інших неінфекційних хвороб у дорослому віці. Завдання держави — створити таке шкільне середовище, яке допоможе дітям обирати корисну їжу щодня. Тому ми оновили норми харчування, підвищили вимоги до якості страв і системно відстежуємо результати. Інвестуючи у здорове харчування дітей сьогодні, ми закладаємо фундамент здорової нації.», — наголосив Ігор Кузін.