Що заборонено продавати в шкільних буфетах?
Організація харчування. Відповідальність та контроль
До вашої уваги Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти:
- кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту;
- вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;
- м’ясні продукти промислового та кулінарного виробництва;
- рибні продукти промислового та кулінарного виробництва;
- продукти (в т.ч. снеки) із вмістом солі понад 0,12 г натрію, або еквівалентну кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту та/або синтетичних барвників та ароматизаторів (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку та аромату, консервантів;
- продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів);
- непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока;
- непастеризовані соки, соки до яких додано цукри і підсолоджувачі;
- рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукрів та підсолоджувачів;
- газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;
- кава та кавові напої;
- гриби;
- продукція домашнього виробництва.