Що заборонено продавати в шкільних буфетах?

Що заборонено продавати в шкільних буфетах?

Організація харчування. Відповідальність та контроль

До вашої уваги Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти:

  • кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту;
  • вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;
  • м’ясні продукти промислового та кулінарного виробництва;
  • рибні продукти промислового та кулінарного виробництва;
  • продукти (в т.ч. снеки) із вмістом солі понад 0,12 г натрію, або еквівалентну кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту та/або синтетичних барвників та ароматизаторів (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку та аромату, консервантів;
  • продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів);
  • непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока;
  • непастеризовані соки, соки до яких додано цукри і підсолоджувачі;
  • рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукрів та підсолоджувачів;
  • газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;
  • кава та кавові напої;
  • гриби;
  • продукція домашнього виробництва.