– зазначила Олена Зеленська.
Виступи спікерів та тематичні дискусії в межах форуму стосувались, зокрема, впровадження та контролю дотримання нових норм харчування, публічних закупівель, проєктного підходу до переобладнання закладів освіти, безпечності та якості як основи реформи системи шкільного харчування.
Учасниками форуму стали представники шести областей – Дніпропетровської, Сумської, Харківської, Запорізької, Луганської, Донецької: голови/заступники ОДА, директори департаментів (управлінь) освіти і науки, директори департаментів економічного розвитку, голови територіальних громад, керівники органів управління освітою територіальних громад, керівники територіальних управлінь Держпродспоживслужби, керівники територіальних управлінь Державної служби якості освіти цих областей тощо.
В межах форуму також відбулась демонстрація можливостей сучасного технологічного процесу від команди ГО «Національна асоціація громадського харчування». За 45 хвилин кухарі приготували обід в асортименті з шести страв для 700 людей – учасників форуму, а голова правління Асоціації Орест Степаняк презентував «дорожню карту» переходу на нові стандарти приготування.
Форум відбувся з дотриманням усіх карантинних норм для «жовтої» зони епідемічної небезпеки відповідно до змін до постанови Кабінету Міністрів №1236, а також рекомендацій Головного санітарного лікаря.
Переглянути запис форуму можна на YouTube-каналі та Facebook-сторінці МОН.