Гостям заходу — міжнародній науковій спільноті, міжнародним партнерам із Коаліції, урядовим організаціям, дипломатичним місіям і партнерським проєктам — детально розповіли про поступ реформи харчування в закладах освіти в Україні та закцентували на важливості забезпечення дітей гарячими обідами для формування здорових харчових звичок у цілого покоління. Зокрема, Міністр охорони здоров`я України Віктор Ляшко, заступник Міністра освіти і науки України Андрій Сташків та заступниця Міністра економіки України Надія Бігун розповіли про вплив харчування на здоров'я, на якість життя учнів та економіку країни загалом. Керівник Команди реформи шкільного харчування Орест Степаняк поділився успішними кейсами з оновлення нормативної бази, модернізації інфраструктури, облаштування пілотної фабрики-кухні та підвищенні кваліфікації управлінців та кухарів. Також під час заходу згадали й про виклики війни, з якими постійно стикаються українські регіони та громади. Менеджери Команди реформи розповіли про нагальні потреби, зокрема про необхідність підтримки українських громад для забезпечення рівного доступу до гарячих обідів учнів 1-4 класів та дітей пільгових категорій, а також модернізації інфраструктури та створення можливості для підвищення кваліфікації кухарів. Крім того, було презентовано перспективні інфраструктурні проєкти з будівництва фабрик-кухонь в Запорізькій, Одеській та Львівській областях.