Хто здійснює контроль і нагляд у сфері організації харчування в закладах загальної середньої освіти?
Центральним органом виконавчої влади, що реалізує державну політику у сфері безпечності та окремих показників якості харчових продуктів є Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів (Держпродспоживслужба). Згідно з підпунктом 1 пункту 3 Положення про Державну службу України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 2 вересня 2015 року № 667, одним з основних завдань служби є реалізація державної політики у сфері санітарного законодавства, санітарного та епідемічного благополуччя населення (крім виконання функцій з реалізації державної політики у сфері епідеміологічного нагляду (спостереження) та у сфері гігієни праці та функцій із здійснення дозиметричного контролю робочих місць і доз опромінення працівників). Відтак, планові та позапланові перевірки щодо дотримання вимог організації харчування здійснюються Державною службою України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів та регіональними представництвами ДПСС.