Діти проводять в школі значну кількість часу і полюбляють підкріпитися на перерві смачненьким. Тому варто нагадати, яким саме продуктам не місце в шкільному буфеті.
До вашої уваги Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти:
кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту;
вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;
м’ясні продукти промислового та кулінарного виробництва;
рибні продукти промислового та кулінарного виробництва;
продукти (в т.ч. снеки) із вмістом солі понад 0,12 г натрію, або еквівалентну кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту та/або синтетичних барвників та ароматизаторів (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку та аромату, консервантів;
продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів);
непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока;
непастеризовані соки, соки до яких додано цукри і підсолоджувачі;
рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукрів та підсолоджувачів;
газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;
кава та кавові напої;
гриби;
продукція домашнього виробництва.
Здорове харчування – запорука здорового способу життя! Давайте піклуватися про здоров’я наших дійте разом!