Безпечність харчових продуктів: що заборонено продавати в шкільних буфетах

Безпечність харчових продуктів: що заборонено продавати в шкільних буфетах

Опубліковано:  02 вересня 2024

Діти проводять в школі значну кількість часу і полюбляють підкріпитися на перерві смачненьким. Тому варто нагадати, яким саме продуктам не місце в шкільному буфеті.

До вашої уваги Перелік харчових продуктів, які заборонено реалізовувати у шкільних буфетах та у торгівельних апаратах, розміщених у закладах освіти:

кондитерські вироби, солодкі зернові продукти із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту;

вироби з кремом, морозиво, харчові концентрати;

м’ясні продукти промислового та кулінарного виробництва;

рибні продукти промислового та кулінарного виробництва;

продукти (в т.ч. снеки) із вмістом солі понад 0,12 г натрію, або еквівалентну кількість солі на 100 г готового продукту та/або із вмістом цукрів понад 10 г на 100 г готового продукту та/або синтетичних барвників та ароматизаторів (крім ваніліну, етилваніліну та ванільного екстракту), підсолоджувачів, підсилювачів смаку та аромату, консервантів;

продукти із вмістом частково гідрогенізованих рослинних жирів (трансжирів);

непастеризоване молоко та молочні продукти, що виготовлені із непастеризованого молока;

непастеризовані соки, соки до яких додано цукри і підсолоджувачі;

рибні, м’ясні, плодоовочеві та інші консерви промислового виробництва, крім пастеризованих соків промислового виробництва без додавання цукрів та підсолоджувачів;

газовані напої, зокрема, солодкі газовані напої та енергетичні напої;

кава та кавові напої;

гриби;

продукція домашнього виробництва.

Здорове харчування – запорука здорового способу життя! Давайте піклуватися про здоров’я наших дійте разом!