«Сучасні тенденції в організації шкільного харчування»

«Сучасні тенденції в організації шкільного харчування»

Опубліковано:  01 червня 2023

Новий етап, щодо якісних змін у сфері шкільного харчування в Україні відбувся на базі Державного професійно-технічного навчального закладу «Бориспільський професійний ліцей». Теоретично-практичний курс «Сучасні тенденції в організації шкільного харчування» проходить для кухарів закладів загальної середньої освіти Київської області.


Захід відбувся під патронатом Першої леді України Олени Зеленської, яка є ініціатором реформи шкільного харчування.


До семінару запрошені представники трьох областей - Тернопільської, Полтавської та Одеської, мавши нагоду поспілкуватись з майбутніми агентами змін, що навчатимуть шкільних кухарів та ознайомитись із програмою навчання.


Курс має на меті підвищення кваліфікації майстрів виробничого навчання в сфері організації роботи та підвищення кваліфікації кадрів для шкільних їдалень.


Навчальна програма вміщує такі компоненти:

  • Вимоги санітарного регламенту інших нормативно-правових актів до організації харчування в закладах середньої освіти.
  • Сучасні підходи до складання меню з урахуванням змін в нормативно-правовій базі.
  • Упровадження системи НАССР.
  • Приготування страв із застосуванням сучасного технологічного обладнання.


За цей рік у Борисполі пройшли навчання 500 осіб: кухарі, медичні сестри з дієтичного харчування, відповідальні за організацію харчування в школах. Зокрема пройшли навчання працівники харчоблоків 58 опорних закладів освіти.