Розпочато реєстрацію на онлайн курс щодо впровадження вимог харчового законодавства у харчоблоках закладів освіти!
Розпочато реєстрацію на онлайн курс щодо впровадження вимог харчового законодавства у харчоблоках закладів освіти!
Опубліковано: 21 серпня 2023
У рамках реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською, Мінагрополітики продовжує працювати над реформуванням системи шкільного харчування. Її метою, серед іншого, є ефективне запровадження нових вимог харчового законодавства в закладах освіти.
З метою забезпечення безперервного отримання знань та підвищення рівня кваліфікації осіб, відповідальних за організацію харчування дітей в закладах освіти, Мінагрополітики за підтримки Держпродспоживслужби проєкту EU4SaferFood розробило навчальний онлайн-курс, який допоможе слухачам опанувати практичні аспекти впровадження вимог харчового законодавства у харчоблоках закладів освіти.
Для кого цей навчальний курс?
Курс призначений для:
керівників та засновників навчальних закладів;
працівників, які відповідають за розробку та впровадження процедур на основі принципів системи НАССР у шкільних їдальнях та в дитячих садках;
персоналу, який обробляє, готує або подає їжу дітям та іншим особам у шкільних їдальнях і дитячих садках, а також обробляє та готує їжу в інших установах для обслуговування в шкільних і дитячих їдальнях.
Під час навчання учасники отримають відповіді на такі питання:
Які вимоги харчового законодавства до організації харчування в закладах освіти?
З якими нормативними актами у сфері безпечності харчових продуктів треба ознайомитися?
Як раціонально розподілити обов’язки між усіма зацікавленими організаціями?
Як уникнути непотрібних затрат коштів та часу?
Як правильно організувати та вести документування?
Програми-передумови (гігієнічні вимоги) – як впровадити і хто за що відповідає?
Які особливості застосування принципів НАССР у закладах громадського харчування?
Крім того, для зручності слухачів курс має два рівні:
І. Базовий курс: «Практичні аспекти виконання закладами освіти вимог харчового законодавства»;
ІІ. Поглиблений курс: «Впровадження у харчоблоках закладів освіти процедур, заснованих на принципах НАССР».
Додатково
Після завершення базового курсу учасники, які наберуть щонайменше 60% від загальної кількості балів за результатами тестування, отримають сертифікат.
Він дасть можливість продовжити навчання на поглибленому курсі. І так само отримати сертифікат після його проходження за результатами тестування.
Автентичність сертифікатів можна буде перевірити за посиланнями, вказаними на них.
Окрім цього, протягом перших 5 тижнів з дня відкриття курсу, учасники мають можливість поставити запитання авторам курсу онлайн або поділитися власними думками, залишивши повідомлення на форумі у розділ «Обговорення».