Навчання кухарів, створення кулінарних хабів у Тернопільській, Одеській та Полтавській областях в рамках реформи шкільного харчування

Навчання кухарів, створення кулінарних хабів у Тернопільській, Одеській та Полтавській областях в рамках реформи шкільного харчування

Опубліковано:  03 липня 2023

У березні стартував проект зі створення центрів підготовки кухарів системи шкільного харчування. Проєкт реалізується в рамках стратегії реформи шкільного харчування ініційованої Першою Леді Олена Зеленська за підтримки Швейцарії, через Швейцарську агенцію розвитку та співробітництва (SDC) та Посольство Швейцарії в Україні. В проєкті беруть участь громадська організація «Культ Фуд» та громадська організація «Національна асоціація громадського харчування» в співпраці з Міністерством освіти та науки України.

У рамках четвертого етапу проєкту відбулись сесій практичного навчання на харчоблоках професійно-технічних навчальних закладів, в яких організовані “Кулінарні хаби”.

Загалом для участі в проекті відібрано 15 навчальних закладів з різних областей. На базі яких буде створено регіональні центри підвищення кваліфікації кухарів.

В рамках проєкту навчання пройшли 65 викладачів професійних навчальних закладів. Серед них: 23 з Тернопільської області, 20 осіб з Одеської області та 22-є з Полтавської області.

Підсумками навчання буде створення трьох “Кулінарних хабів” в м. Чортків, м. Кременчук, м. Одеса. Ще 13 закладів освіти стануть локальними центрами підготовки. У майбутньому ці “Кулінарні хаби” відповідатимуть за підготовку агентів змін для системи шкільного харчування та безперебійну підготовку/перепідготовку кухарів для шкільних їдалень.