Майстри професійно-технічної освіти підвищують свою кваліфікацію в School Chef’s Training Hubs Development

Майстри професійно-технічної освіти підвищують свою кваліфікацію в School Chef’s Training Hubs Development

Опубліковано:  24 травня 2023

Дбати про своє здоров’я та добробут дітей означає перемагати ворога, який хоче це відібрати. Саме тому робимо впевнені кроки в реформуванні шкільного харчування на наступний рік, адже команда реформи вірить, що діти мають повернутися до шкіл і харчуватися так, щоб набиратися сил і рости здоровими, зазначила перша леді України Олена Зеленська.


Саме зараз стартував проєкт School Chef’s Training Hubs Development. Для нього було обрано три пілотні області: Полтавську, Одеську та Тернопільську, де по 20 майстрів професійно-технічної освіти підвищать свою кваліфікацію.


 Їх назвали агентами змін, бо вони суттєво підвищать свій професійний рівень: навчаться створювати власні технологічні карти, отримають знання з нутриціології, безпеки організації харчового процесу. І потім у своїх регіонах навчатимуть сотні, якщо не тисячі шкільних кухарів.


У кожній зі згаданих областей створять кулінарні хаби, до яких завезуть сучасне обладнання (таким самим потрохи оснащуватимемо шкільні кухні по всій країні). Тут навчатимуть готувати страви з оновленого шкільного меню, яке розробив Євген Клопотенко з командою професійних технологів, а також створюватимуть власне. Практичну частину навчання Євген реалізовуватиме разом із шеф-кухарями Національної асоціації громадського харчування. До речі, такі хаби вже доволі успішно працюють у Львові та Борисполі.


Робимо все можливе, щоб якомога більше працівників змогли готувати в школах смачні, а головне, корисні й поживні страви. 


На порталі «ЗнаЇмо» (https://znaimo.gov.ua/) вже є вичерпна інформація і для батьків, і для освітян, і для учнів. Ні на мить не зупиняємося на шляху до здорового майбутнього наших дітей.