Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) розширює підтримку програми шкільного харчування в Україні

Всесвітня продовольча програма ООН (ВПП ООН) розширює підтримку програми шкільного харчування в Україні

Опубліковано:  17 листопада 2023

Минулого навчального року ВПП та Міністерство освіти і науки України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю для реалізації програми шкільного харчування. Упродовж першого етапу програми ВПП підтримала приготування їжі для 12 000 дітей у 58 школах Київськоїобласті. Завдяки щедрому фінансуванню від уряду Франції та приватних донорів цього навчального року ВПП змогла розширити програму по всій країні.

Впродовж 2023–2024 навчального року ВПП фінансуватиме 30% щоденних гарячих обідів для дітей 1–4 класів у школах Київської, Львівської, Закарпатської, Тернопільської, Хмельницької, Чернігівської, Чернівецької, Черкаської, Миколаївської, Одеської та Полтавської областей України.

Кошти, отримані в рамках програми, школи спрямують на покращення якості харчування або зменшення оплати батьків.

Області обирали на підставі ряду критеріїв, зокрема рівня продовольчої безпеки, а також кількості внутрішньо переміщених осіб.

ВПП працює в межах української реформи шкільного харчування та в тісній співпраці з Міністерством освіти і науки України, органами місцевого самоврядування і школами.

«Багато дітей в Україні відновлюють очне навчання в регіонах, які постраждали від війни, — сказав Метью Голлінгворт, директор ВПП ООН в Україні. — Ми повністю віддані підтримці цих дітей, їхніх батьків та їхніх шкіл, фінансуючи щоденне харчування, щоб вони були здоровими та зосередженими, а тиск на бюджети їхніх сімей зменшився».

«В умовах війни для нас, дорослих, критично важливо піклуватися про добробут дітей. І щоденний поживний обід у школі — один зі способів підтримати учнівство. Ми вдячні Всесвітній продовольчій програмі за системну підтримку українських дітей і вагомий внесок в їхнє здорове майбутнє», — наголосив заступник міністра освіти і науки України Андрій Сташків.

Про ВПП:

Всесвітня продовольча програма ООН є найбільшою гуманітарною організацією у світі. Грошова допомога є одним із багатьох способів підтримки ВПП українців, які постраждали від війни. ВПП також роздає продуктові набори в регіонах, близьких до лінії фронту, де їжу важко знайти або вона дуже дорога; підтримує безпечне звільнення замінованих сільськогосподарських угідь у Харківській області, щоб допомогти фермерам і виробникам продуктів харчування відновити роботу.

Джерело: МОН