🧃 ТОМАТНИЙ СІК
Склянка (200 мл) соку містить 34 калорії, 1,7 грама білка, 7,5 грамів вуглеводів, 0,8 грама клітковини, 5 грамів цукру, 12% від добової норми фолієвої кислоти, 6% від добової норми вітаміну А, 189% від добової норми вітаміну С, 5% від добової норми вітаміну Е та вітаміну К.
У томатному соку багато вітаміну С, що корисний для профілактики різноманітних захворювань – від застуди до злоякісних новоутворень. Цей сік також є хорошим джерелом лікопену, антиоксиданту, що надає помідорам червоний колір. Дослідження показують, що вживання лікопену знижує ризик розвитку серцево-судинних захворювань.
Калій, що міститься у цьому соку, є електролітом, який допомагає організму підтримувати рівень рідини та крові. Цей мікроелемент сприяє зниженню артеріального тиску, зменшуючи ймовірність серцевих захворювань та інсульту.
Водночас у томатному соку може бути забагато солі, що, навпаки, підвищує тиск та викликає проблеми з серцево-судинною системою. Обирайте сік без додавання солі.