Сухофрукти, як випливає з назви, це висушені фрукти, з яких майже повністю видалена вода. Вони є сезонною, зручною альтернативою свіжим фруктам.
Сухофрукти вживають під час подорожей, в якості перекусів, вони часто потрапляють до ланчбоксів і займають важливе місце у наборах продуктів для надзвичайних ситуацій, які на жаль стали рутиною для багатьох українців цього року.
Найбільш поширеними представниками є родзинки, фініки, чорнослив і курага. 30-грамова порція сухофруктів може бути однією з необхідних п’яти порцій фруктів та овочів на день. Вона приблизно еквівалентна 80 грамам свіжих фруктів.
Сухофрукти відрізняються високою поживною цінністю. Наприклад, 30 грамів родзинок постачають 82 Ккал, 0,6 г білка, 20,8 г вуглеводів, 20,8 г цукру, 306 мг калію, 0,8 г клітковини.