Новини
Безпечне та повноцінне харчування школярів: Держпродспоживслужба інформує про підсумки роботи в І кварталі 2024 року
Держпродспоживслужба виступає надійним партнером у сфері реформування шкільного харчування.
У Києві презентували збірник на 600 рецептів для шкільних кухарів.
Понад 600 страв традиційної української та світової кухні, зокрема зі шкільного меню європейських країн. Враховано потреби дітей, які мають алергії. Враховано технічні можливості кухонь у різних школах.
Регіональний форум з питань впровадження реформи шкільного харчування на Рівненщині.
Регіональний форум з питань упровадження реформи шкільного харчування. Подібних форумів у межах країни відбулося вже 19, а це понад 2 тисячі учасників із 1194 громад, понад 2 тисячі людей.
Прийнято Кодекс усталеної практики 4:2024 “Настанова з проєктування при будівництві приміщень харчоблоків закладів дошкільної та загальної середньої освіти, дитячих закладів оздоровлення та відпочинку.
Кодекс прийнято наказом Національного органу стандартизації ДП “УкрНДНЦ” від 25 березня 2024 року №98, затверджуватиме загальні підходи до проєктування приміщень для організації харчування.
Велика партнерська зустріч на фабриці-кухні міста Бучі.
Присутні очільники міністерств, наші міжнародні партнери, команда проєктного офісу – всі, з ким реалізуємо реформу шкільного харчування.
Реформа шкільного харчування та міжнародний регіональний саміт шкільного харчування: у МОН обговорили співпрацю з міжнародними партнерами
Відбулася зустріч заступника міністра освіти і науки Андрія Сташківа із представниками офісу реформи шкільного харчування, Всесвітньої продовольчої програми ООН, Посольства Франції та Посольства Фінляндії в Україні, Офісу першої леді Олени Зеленської.
До реєстру Національної системи кваліфікацій внесено професійний стандарт «Кухар закладу освіти»
15 березня 2024 року Національна агенція кваліфікацій внесла в Реєстр кваліфікацій професійний стандарт «Кухар закладу освіти»! Професійний стандарт розроблено в межах реформи шкільного харчування, ініційованої першою леді України Оленою Зеленською.
14 березня Міжнародний день шкільного харчування (International School Meals Day)
Цього року темою Міжнародного дня шкільного харчування є “Іновації в шкільному харчуванні: нові шляхи до сталого харчування” (‘Innovation in school meals: new routes to sustainable nutrition’).
14 тисяч дітей Лозівської та Близнюківської громад забезпечить горячими обідами вже друга в Україні фабрика-кухня.
Планується будівництво ще одного такого закладу, яке розпочнеться вже цієї весни в Лозовій Харківської області за підтримки The Howard G. Buffett Foundation.
Поліпшена підготовка кухарів: МОН затвердило типову освітню програму підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр»
20 лютого Міністерство освіти і науки України ухвалило наказ про затвердження Типової освітньої програми професійного навчання для підвищення кваліфікації з професії «Kyxaр»
Реформа шкільного харчування в регіонах: Тернопільщина
Поточний рік є знаковим для реформи шкільного харчування
В Києві презентували потреби і плани реформи харчування в закладах освіти представникам міжнародних організацій
Команда реформи шкільного харчування презентувала потреби та напрацювання реформи шкільного харчування представникам міжнародних організацій
Мережа агентів змін в дії: в регіонах проводяться демонстративні курси з підвищення кваліфікації кухарів
В областях триває реалізація масштабної програми навчання кухарів закладів освіти на базі кулінарних хабів.
Всесвітня продовольча програма ООН -один із наших важливих союзників, який у перших лавах прийшов на допомогу дітям.
Ще у 2022 році ця організація та Міністерство освіти і науки України підписали Меморандум про взаєморозуміння та співпрацю для реалізації програми шкільного харчування.
Найважливіша частина будь-якої реформи – як вона втілиться на місцях, як нею користуватимуться люди, які зміни та покращення вона їм принесе.
Найперше – якісне харчування, від якого залежать і фізичні, і ментальні сили для навчання та життя взагалі.