🟠 ХУРМА ЯК КОМПОНЕНТИ ЗДОРОВОЇ МОДЕЛІ ХАРЧУВАННЯ
Найкраще купувати хурму, поки вона ще тверда і незріла. Плоди можуть дозрівати разом з іншими фруктами. Якщо ви хочете прискорити процес дозрівання, покладіть хурму поруч з бананами або яблуками. Ці фрукти виділяють газ етилен, який сприяє швидшому дозріванню.
Хурму Фую можна споживати як стиглою, так і незрілою. Хурма Хачія краще смакує м’якою, оскільки вона менш гірка.
Їсти ці плоди можна різними способами. Як окрему страву: нарізати скибочками, розрізати навпіл і вичерпувати м'якоть ложкою або їсти як яблуко.
Також хурму можна додавати в страви. Наприклад:
- покласти сушену хурму в хліб, торти та іншу випічку,
- використати свіжу хурму в салатах, соліннях або соусах,
- подрібнити м'якоть в йогурт або морозиво,
- спробувати сушену або свіжу хурму як начинку до пластівців, мюслі або граноли.
Хурма є надзвичайно універсальним фруктом з багатьма перевагами для здоров’я – якщо їсти її у помірних кількостях. Не варто з’їдати забагато хурми за один раз, оскільки надмірне її споживання може спровокувати загострення функціональних кишкових розладів.
#хурма #здорове харчування