Часник дуже легко включити у свій раціон. Він додає смаку багатьом стравам, особливо супам і соусам.
Часник буває у різних формах: від цілих зубчиків і однорідної пасти до порошків і добавок, як екстракт часнику та часникова олія. Поширений спосіб його використання – почавити кілька зубчиків свіжого часнику за допомогою часнокодавки, змішати з оливковою олією першого віджиму та додати трохи солі. Це дуже проста і поживна заправка для салату.
❗️ Пам’ятайте, часник має деякі й негативні ефекти. Наприклад, неприємний різкий запах з рота. Також є люди, у яких на нього алергія. Якщо у вас є порушення згортання крові або ви приймаєте ліки, що розріджують кров, проконсультуйтесь з лікарем, перш ніж суттєво збільшити споживання часнику.
#здоровехарчування #харчування