ЯК ЗРОБИТИ ПЕРЕКУСИ КОРИСНИМИ
🔸 Робіть перекуси лише тоді, коли ви голодні. Вживання їжі через нудьгу або стрес може спричинити переїдання та збільшення ваги. Зверніть увагу на час доби, коли ви зазвичай голодні, і плануйте свої перекуси відповідно до цього. Якщо ви напружені або вас переповнюють емоції, помічайте та назвати свої почуття, знайдіть інший спосіб керувати ними.
🔸 Плануйте здорові перекуси. Найкращий вибір на перекус – споживання їжі з високим вмістом поживних речовин та помірною калорійністю. Готуйте перекуси заздалегідь, вибираючи натуральні продукти: свіжі фрукти, овочі, нежирні молочні продукти, горіхи та насіння, цільнозернові сухарі або лаваш.
🔸 Обмежте перекуси з порожніми калоріями та доданими цукрами.
🔸 Обмежте калорійність. Якщо ви малоактивні протягом дня, ваш ідеальний перекус має енергетичну цінність до 200 калорій. Якщо активніші - споживайте від 200 до 300 калорій.
🔸 Пийте воду. Вона необхідна для міцного здоров’я. Спрагу часто приймають за голод. А це означає, що ви можете з’їсти більше, коли відчуваєте спрагу. Споживання достатньої кількості води протягом дня допоможе цього уникнути.
#перекус #здоровехачування